SIMPLE PRODUKTER

Oprettelse af produkter, egenskaber og egenskabssæt i Magento Webshop.

I denne serie af videoer vil vi lærer dig, alt omkring oprettelse af produkter i din Magento Webshop, herunder også hvordan, du opretter produktegenskaber og egensskabssæt. Vi vil kigge på hvordan de forskellige egenskaber bliver brugt og giver bedre brugervenlighed i din Magento Webshop. I vores video demoer tager vi udgangspunkt i en cykelbutik.

Oprettelse af en cykel.

Inden vi går i gang med at oprette vores cykel, skal vi først finde ud af hvilke egenskaber, der er relevante for produktet, samt hvilken type af egenskaber vi skal bruge.

Vi har besluttet følgende egenskaber:

  • Producent (filtre samt dropdown)
  • Stel (filtre samt dropdown)
  • Hjulstørrelse (filtre samt dropdown)
  • Bremser (filtre samt dropdown)
  • Cykeltype (dropdown samt dropdown)
  • Køn (filtre samt Multiselect / vælg flere)
  • Din højde (filtre samt multiselect / vælg flere)
  • Forskifter (tekstboks)
  • Bagskifter (tekstboks)
  • Forgaffel (tekstboks)

Vi har nu fundet frem til de egenskaber vi skal bruge for, at kunne oprette vores cykel og vi vil nu kort forklare de 3 forskellige typer af egenskaber vi vil oprette til vores cykler:

Filtre samt drop

Når man opretter en egenskab med dropdown og ønsker den skal anvendes, så kunden kan sortere efter egenskaben på shoppens kategoriside skal vi bruge dropdown eller multiselect / vælg flere. Når man vælger dropdown i sin egenskab, specificere man hvilken mulighed der skal kobles på produktet. Hvis man tager udgangspunkt i egenskaben Producent vil admin, når han opretter produktet skulle vælge hvem producenten er. Han kan kun vælge og der vil også altid kun være en.


Filtre multiselect / vælg flere

Multiselect / vælg flere fungere ligesom dropdown, dog med den forskel, at admin kan vælge flere egenskaber. Som eksempel kan vi tage udgangspunkt i egenskaben din højde, her kan admin vælge flere højder på det samme produkt. Forestil dig at man har oprettet højderne fra 160-170 cm, 171-180 cm, 181-190 cm. Der vil man godt kunne forestille sig, at en og samme cykel kunne fås i flere af højderne samtidig, derfor vil admin kunne markere alle de højder som cyklen fås i.


Tekstfelt

Når man opretter en egenskab med tekstfelt vil man som admin blot have et tekstfelt hvor man kan skrive fritekst. Det vil sige det ikke kræves, at man har oprettet selve egenskabsmuligheden først. Den skriver man altså direkte ind i fritekst når man opretter produktet. Egenskaber med tekstfelt kan ikke anvendes til filtrering på kategori siderne og anvendes som oftest blot til, at vise produkt information på produktsiden.


Vi vil i nedenstående videoer viser jer hvordan man, opretter hver af de 3 forskellige egenskabstyper og hvordan man opretter et egenskabssæt og kobler egenskaberne på egenskabssættet.

Den første video viser hvordan du opretter en egenskab med dropdown og som vil blive anvendt i layred navigation og give dine kunder mulighed for, at filtrer efter egenskaben på kategorisiden.

Oprettelse af produktegenskaber med drop down i Magento Webshop

Den næste video vil vise dig hvordan, du opretter en egenskab med multiselect / vælg flere som også vil anvendes til filtrering på kategori siden.

Oprettelse af produktegenskaber med multiselect / vælg flere i Magento Webshop

Den næste video vil vise dig hvordan, du opretter en egenskab med tekstfelt.

Oprettelse af produktegenskaber med tekstfelt i Magento Webshop

Når du har set ovenstående videoer, bør du have en god forståelse for hvordan du opretter de forskellige egenskaber. Vi vil i den næste video, vise dig hvordan du opretter et egensskabsæt og hvordan du kobler dine egenskaber på egenskabssættet.

Oprettelse af egenskabssæt i Magento Webshop

Nu har vi styr på vores egenskaber, som er altafgørende for korrekt oprettelse af vores produkter. Vi er nu klar til at oprette vores cykel. I nedenstående video vil vi vise dig hvordan du opretter produktet. Hvordan vi vælger vores egenskabssæt og vi vil bruge produkttypen simpelt produkt. Produkttypen simple produkt, anvendes når man ikke styrer lageret på varianter. Det vil sige at når man sælger cyklen reduceres lageret på selve produktet, i stedet for en variant. Hvis man ønsker at styrer lageret med varianter på eksempelvis størrelser eller farve skal du se videoen konfigurerbart produkter klik på menuen til venstre. Vi anbefaler dog, at du ser hele denne video da du formentlig også får brug for, at kunne oprette simple produkter.

Oprettelse af Cyklen

Vigtigt information. For at layred navigation fungere, skal dine kategorier være sat til anchor ja. Det gør du under Katalog → Kategorier → Vælg ønsket kategori og ælg fanen display settings og sæt Is Anchor til ja.

Chat
Copyright © 2009-2021 DKCOMMERCE APS (CLKWEB.DK). All rights reserved.